Atelier-excursie @theArtist 
Op bezoek @theArtist 

  • 2 uur | ma - zon* (2 hours l 11th of February l ENG) 

* op basis van beschikbaarheid kunstenaars

Stap met gids in de wereld van kunstenaars: bijzondere ontmoetingen en kijkjes achter de schermen.

(Meetings with the artists and a special look behind the scenes during the Art Rotterdam Week)

@theArtist is nieuw binnen Art Rotterdam Week en brengt bezoekers bij kunstenaars in hun eigen wereld.

Kaart Liskwartier - wandelroute

Een gids begeleidt een compacte wandeling langs 3-4 adressen waar de kunstenaar de groepjes verwacht voor een ontmoeting, een verhaal, een gesprek. Tijdens de excursie vertelt de gids bijzonderheden over de ateliergebouwen. Wist u bijvoorbeeld dat het prachtige pand aan de Koningsveldestraat in 1912 is gebouwd als school voor Vrouwenarbeid?Atelier Theo Rooden, atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat en atelier Chantal van Heeswijk, atelierverzamelgebouw Ackersdijkstraat.

(Each atelier is unique because each artist structures his/her own world in it’, says Olof van de Wal from Stichting KunstAccommodatie Rotterdam (SKAR). ‘An own world specific enough to make his/her best work’. For a meeting with the artist and a special look behind the scenes during the Art Rotterdam Week, small groups of visitors accompanied by a guide can visit a number of ateliers during an excursion of 1.5 hours, (if available) including the atelier of Chantal van Heeswijk and Sigmund de Jong.)
 

Nieuw Atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat, met in de plint daghoreca De Kok en de Tuinman en galerie Untitled.

U hoort ook achtergronden over rol en het belang van huisvesting van de creatieve sector in de stad. De tour (begint en) eindigt in een recentelijk getransformeerd pand dat binnen een nieuw concept ook plaats biedt aan een een brasserie en een galerie, en zo midden in een wijk in Noord nog meer dynamiek brengt. Lenny Oosterwijk van deze Gallery Untitled, organiseert speciaal tijdens Art Rotterdam Week een parade-achtige kunstbeurs met een rijke mix aan geselecteerd werk; een mooie entourage wellicht vóór of na uw atelier-excursie.

Atelier Sigmund de Jong, atelierverzamelgebouw Ackersdijkstraat
Foto's: Ingrid van Alphen


Deze eerste editie van Art Rotterdam Week > @theArtist is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting KunstAccommodatie Rotterdam.

@theArtist is een begeleide tour langs ateliers als treffende plek voor een ontspannen kennismaking met de kunstenaar en zijn of haar werk.

(@theArtist is a guided tour, a special look behind the scenes to get acquainted with the artist and his or her work.)

INBEGREPEN (included)

  • ontmoeting met de kunstenaars in hun eigen werkruimte, die u verwelkomt en met plezier vertelt (er zijn zitplaatsen) (meet the artists in their own workspace)
  • bezoek aan 3 tot 4 ateliers in 2 verschillende atelierverzamelgebouwen (visit 3 or 4 ateliers in 2 multi-atelier-buildings)
  • informatie over de veranderende gebruiksgeschiedenis van beide gebouwen, de historie van de wijk en haar bewoners, de dynamiek in de kunstwereld (van Rotterdam) (information about the buildings usage history and the neighbourhood and her inhabitants)
  • begeleide wandeling door het Liskwartier met een professionele gids (a guided walk with a professional tour guide through the neighboorhood)
  • na afloop kortingsvoucher voor horecagelegenheid De Kok en de Tuinman in het atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat waar de excursie start en eindigt. Aan het eind van de corridor zit galerie Untitled. (a discount voucher De Kok en de Tuinman, a brasserie, located in the multi-atelier-building at the Koningsveldstraat) 
  • de excursie begin en eindigt in atelier/brasserie/galerie-gebouw Koningsveldestraat 14 waar speciaal tijdens Art Rotterdam Week een parade-achtige kunstbeurs is georganiseerd. (de excursion starts and ends at the multi-tenant building Koningsveldstraat 14.)

    

De Kok en de Tuinman, atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat
 

OP MAAT (customize)
Voor groepen organiseren we deze rondleiding ook speciaal op maat, op uw datum en tijdstip. Stuur voor informatie een e-mail naar info@derotterdamtours.nl.
(With a group? Determine your own date and time? Send an e-mail to info@derotterdamtours.nl)

 

START LOCATIE (start tour)

De excursie start en eindigt in (The excursion starts and ends at) Ateliergebouw Koningsveldestraat 14 in Rotterdam-Noord, 3037 VS. Op de kaart van Art Week Rotterdam vindt u @theArtist onder nummer 32.

Bereikbaarheid:
U ontvangt met uw reserveringsbevestiging uitgebreide informatie over bereikbaarheid en parkeren.

Tramhalte Van den Hoonaardstraat aan de Bergweg ligt op 5 minuten loopafstand. Hier stopt tramlijn 4. U steekt de Van den Hoonaardstraat in, gaat aan het eind links en direct weer rechts, aan uw rechterhand ligt het atelierverzamelgebouw. De entree is aan het eind rechts.
De Art Rotterdam Week-pendelbus heeft twee haltes in de buurt van tramlijn 4: bij Eendrachtsplein (centrumzijde Museumpark) en bij Marconiplein (Vierhavensgebied in het westen van Rotterdam). Neemt u tramlijn 4 richting Molenlaan. Lijn 4 stopt ook bij Centraal Station. De route van RET tramlijn 4 vindt u op deze kaart, en dit is de dienstregeling.

Komt u met de auto kunt u betaald parkeren in de omgeving.

De excursie begint stipt op tijd in verband met de ingeplande bezoekmomenten bij de kunstenaars. 

 

NOTE Wij stellen uw mening op prijs. Om dit te monitoren ontvangt u na afloop van uw tour éénmalig een e-mail bericht.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren