Atelier-excursie @theArtist
Op bezoek @theArtist

  • 1,5 tot 2 uur | 9 - 11 februari  

Stap met gids in de wereld van kunstenaars: bijzondere ontmoetingen en kijkjes achter de schermen. 

@theArtist is nieuw binnen Art Rotterdam Week en brengt bezoekers bij kunstenaars in hun eigen wereld.
 Atelier Theo Rooden, atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat en atelier Chantal van Heeswijk, atelierverzamelgebouw Ackersdijkstraat.

Een gids begeleidt een compacte wandeling langs 3-4 adressen waar de kunstenaar de groepjes verwacht voor een ontmoeting, een verhaal, een gesprek. Tijdens de excursie vertelt de gids bijzonderheden over de ateliergebouwen. Wist u bijvoorbeeld dat het prachtige pand aan de Koningsveldestraat in 1912 is gebouwd als school voor Vrouwenarbeid?
 

Nieuw Atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat, met in de plint daghoreca De Kok en de Tuinman en galerie Untitled.

U hoort ook achtergronden over rol en het belang van huisvesting van de creatieve sector in de stad. De tour (begint en) eindigt in een recentelijk getransformeerd pand dat binnen een nieuw concept ook plaats biedt aan een een brasserie en een galerie, en zo midden in een wijk in Noord nog meer dynamiek brengt. Lenny Oosterwijk van deze Gallery Untitled, organiseert speciaal tijdens Art Rotterdam Week een parade-achtige kunstbeurs met een rijke mix aan geselecteerd werk; een mooie entourage wellicht vóór of na uw atelier-excursie.
 

Atelier Sigmund de Jong, atelierverzamelgebouw Ackersdijkstraat
Foto's: Ingrid van Alphen


Deze eerste editie van Art Rotterdam Week > @theArtist is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting KunstAccommodatie Rotterdam.

@theArtist is een begeleide tour langs ateliers als treffende plek voor een ontspannen kennismaking met de kunstenaar en zijn of haar werk.

INBEGREPEN 

  • ontmoeting met de kunstenaars in hun eigen werkruimte, die u verwelkomt en met plezier vertelt (er zijn zitplaatsen)
  • bezoek aan 3 tot 4 ateliers in 2 verschillende atelierverzamelgebouwen
  • informatie over de veranderende gebruiksgeschiedenis van beide gebouwen, de historie van de wijk en haar bewoners, de dynamiek in de kunstwereld (van Rotterdam)
  • begeleide wandeling door het Liskwartier met een professionele gids
  • na afloop kortingsvoucher voor horecagelegenheid De Kok en de Tuinman in het atelierverzamelgebouw Koningsveldestraat waar de excursie start en eindigt.
  • de excursie begin en eindigt in atelier/brasserie/galerie-gebouw Koningsveldestraat 14 waar speciaal tijdens Art Rotterdam Week een parade-achtige kunstbeurs is georganiseerd door Gallery Untitled.

OP MAAT 
Voor groepen organiseren we deze rondleiding ook speciaal op maat, op uw datum en tijdstip. Stuur voor informatie een e-mail naar info@derotterdamtours.nl.

START LOCATIE

De excursie start (en eindigt) in Ateliergebouw Koningsveldestraat 14 in Rotterdam-Noord, 3037 VS. Op de kaart van Art Week Rotterdam vindt u @theArtist onder nummer 32. 
 

Bereikbaarheid:
U ontvangt met uw reserveringsbevestiging uitgebreide informatie over bereikbaarheid en parkeren.

Tramhalte Van den Hoonaardstraat aan de Bergweg ligt op 5 minuten loopafstand. Hier stopt tramlijn 4. U steekt de Van den Hoonaardstraat in, gaat aan het eind links en direct weer rechts, aan uw rechterhand ligt het atelierverzamelgebouw. De entree is aan het eind rechts.
De Art Rotterdam Week-pendelbus heeft twee haltes in de buurt van de route van tramlijn 4: bij Eendrachtsplein (centrumzijde Museumpark) en bij Marconiplein (Vierhavensgebied in het westen van Rotterdam). Neemt u tramlijn 4 richting Molenlaan. Lijn 4 stopt ook bij Centraal Station. De route van RET tramlijn 4 vindt u op deze kaart, en dit is de dienstregeling.

Komt u met de auto kunt u betaald parkeren in de omgeving.

De excursie begint stipt op tijd in verband met de ingeplande bezoekmomenten bij de kunstenaars.

We gaan af en toe met de trap

TICKETPRIJS 

Tickets kosten €16,50 p.p. (incl. BTW, incl. registratiekosten, excl. transactiekosten - afh. van de gekozen betaalwijze). Voor beschikbare data zie hieronder.

Dit totaalbedrag is inclusief BTW en registratiekosten en exclusief transactiekosten. Deze zijn afhankelijk van de gekozen betaalwijze en gelden per registratie - zijn onafhankelijk van het aantal tickets per registratie.

Ticketkeuze vereist, maar er zijn geen beschikbare tickets. Neem contact op met de organisator.
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren